USA vann Concacaf Cup Nations League-finalen mot Mexiko. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Galen dramatik när USA vann Concacaf Cup Nations League-finalen mot Mexiko

Målvaktsskada, straffmål långt in på förlängningen, publikskandal och straffmiss.

Tidernas första final i Concacaf Cup Nations League hade det mesta.

Till slut vann USA.

– Jag är stolt över killarna, säger den inhoppande matchvinnarmålvakten Ethan Horvhath.

Den historiska första Nations League-upplagan i Nord- och Centralamerika avslutades i natt, med en mäkta dramatisk final.

Mexiko fick en drömstart, då Jesus Corona gav laget ledningen redan efter en minut.

Dubbla VAR-straffar

Men USA kom tillbaka, och kvitterade sedan igen efter då Weston McKennie kviterade tre minuter efter Diego Lainez 2–1-mål i den 79:e minuten.

Matchen gick därefter till förlängning, där USA fick en straff efter VAR-granskning, tidigt i den andra förlängningskvarten, efter att Carlos Salcedo dragit ner den amerikanska storstjärnan Christian Pulisic.

Straff efter hands

Pulisic tog själv hand om straffen – och satte 3–2. Han firade rejält, vilket inte uppskattades av den mexikanska publiken – och en amerikansk spelare blev träffad i huvudet av ett inkastat föremål.

När matchuret hade nått 120 minuter fick även Mexiko en straff – efter en amerikansk hands i straffområdet. Men Andrés Guardados straff räddades av målvakten Ethan Horvath – som i den andra halvleken blev inbytt efter att förstemålvakten Zack Steffen blivit skadad.

”Alltid vara redo”

3–2 stod sig matchen ut, och inhoppande Horvath blev alltså stor matchvinnare.

– Som andremålvakt måste man alltid vara redo, sade Horvath efteråt i TV-intervjun, som är uppväxt i just Denver där finalen spelades.

– Det här är ett speciellt ögonblick. Att få vara i min hemstad... Jag är mållös.

– Jag är stolt över grabbarna. Vi fick en tuff start men kom tillbaka!