Rosengård stormar mot guldet efter Anvegårds fullträff

Uppdaterad
Publicerad

Tre års titeltorka är på väg att ta slut. FC Rosengård tog i dag ett jättekliv mot SM-guldet efter att lagets skyttedrottning Anna Anvegård avgjort med kvarten kvar.

– Nu har Rosengård pole position, säger SVT:s expertkommentator Markus Johannesson..

Anna Anvegård slog till i den 74:e minuten efter ett inlägg från Jessica Samuelsson, som är tillbaka med besked efter sina skador.

Målet betydde 1-0 i toppmötet mot Göteborg på bortaplan och blev matchavgörande.

 – Fantastiskt bra avslut i farten. Anna Anvegård är outstanding i Sverige på avslut med en touch. Det där är kvalité, säger SVT:s expertkommentator Markus Johannesson.

”Inte avgjord”

Det var Anna Anvegårds nionde mål för säsongen. Hon anlände till klubben i somras och har verkligen satt avtryck.

Matchen slutade till slut 2-0 efter att Hanna Bennison, 16-åriga mittfältaren, stött in ännu ett inlägg från Jessica Samuelsson i den 77:e minuten.

– Guldstriden är inte avgjord, Vittsjö har fortfarande vittring. Men det är klart, nu har de pole position, säger Johannesson.

Rosengård leder på 38 poäng, fyra före tvåan Vittsjö och nu hela åtta före fyran Göteborg. Senast skåningarna vann SM-guld var 2015.

OBOS Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

0 - 2

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Valhalla IP, Göteborg
Publik: 1124
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.