Gustaf Nilsson matchhjälte för Sverige i Jon Dahl Tomassons första vinst

Uppdaterad
Publicerad

Jon Dahl Tomasson har sin första vinst som svensk förbundskapten.

Detta efter Gustaf Nilssons andra raka mål i Blågult.

– Det var ett fint mål, säger matchhjälten till SVT Sport efter 1–0-segern.

Det blev ingen sprakande tillställning på Friends arena när Jon Dahl Tomasson gjorde sin hemmadebut som Sveriges förbundskapten.

De stora målchanserna haglade inte in och Albanien stod långt ner i försvarsblocken i perioder, samtidigt som Sverige rullade runt bollen.

Herrlandslaget i fotboll

Med cirka halvtimmen kvar skulle det förlösande målet komma. Dejan Kulusevski slog ett perfekt inlägg till 197 centimeter långe Gustaf Nilsson som nickade in bollen – för andra matchen i rad.

– Jättebra inlägg från Dejan. Jag kom bra till bollen och tryckte ner den vid första stolpen. Så det var ett fint mål, säger Nilsson till SVT Sport.

Vad betyder målet?

– Jättemycket så klart, speciellt efter min resa. Det var en liten omväg. Först var man nöjd med att komma med i landslaget, sen när man fick chansen nu är man jättenöjd att man har tagit den också.

Det blev matchens enda mål och Jon Dahl Tomasson kunde bocka av sin första vinst som svensk förbundskapten.

Träningslandskamper

Sverige logo

Sverige

1 - 0

Albanien logo

Albanien

Friends Arena, Solna
Domare: Marcel Bîrsan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet