Missräkning för Häcken – kryssade mot Piteå

Fyra raka vinster.

Men sedan kom en missräkning.

BK Häcken kryssade mot Piteå IF på hemmaplan.

Solen gassade över Valhalla IP, som var stadion för dagen eftersom gräset på Bravida arena byts ut, i Göteborg när BK Häcken tog sig an Piteå IF, och det var tydligt att värmen påverkade spelarna ute på plan. De obligatoriska vätskepauserna i mitten av respektive halvlek var därför mycket behövliga.

Men likt den stora stjärnan i skyn skulle de regerande mästarna inte riktigt stråla. Det var dock de som skulle skapa de flesta chanserna i matchen.

Och möjligheterna kom tidigt. Filippa Curmark avlossade många skott, det första kom redan i den 13:e minuten via frispark. Dock utanför.

Den första halvleken präglades i övrigt av många halvchanser i hemmalagets favör, utan att de lyckades få in bollen i mål.

Välbehövlig pinne för Piteå

Samma visa skulle det vara i den andra akten. För där var det återigen Häcken som tog tag i taktpinnen och ordnade vassa lägen. Piteå trycktes tillbaka och fick tillbringa större delen av matchminuterna på egen planhalva.

Jätteläge för Häcken i slutet och ett tungt skott som tvingade Piteå-målvakten Nichole Persson till en jätteparad. Målvakten gjorde för övrigt en fin insats och bidrog starkt till att man nollan var intakt.

Piteå kämpade, höll tätt och mäktade till slut med att hålla bollen bortom egna nätmaskor. 0-0 och en välbehövlig poäng för laget från norr.

Ett klart godkänt resultat med tanke på den tunga inledningen på säsongen.

Häcken är kvar på andraplats, nu fem poäng bakom FC Rosengård på 22 poäng. Piteå placerar sig tia på sju poäng.