Hanna Glas, 28, gjorde succé i Bayern Münchens Champions League-semifinal mot Chelsea.

Det var tre svenskor med från start. Jonna Andersson i Chelsea mot Amanda Ilestedt och Hanna Glas i Bayern München.

Och det var Glas som skulle bli huvudpersonen i matchen.

– Jag tror att det kommer bli en ganska jämn match, sa hon till SVT Sport inför mötet.

Och jämnt blev det.

I den tolfte minuten assisterade Hanna Glas till Sydney Lohmann som satte 1-0 till hemmalaget Bayern Munchen.

Men drygt tio minuter senare skulle Chelsea kvittera till 1-1. Ett resultat som höll sig till halvtid.

Glas hjälte

I början av andra halvlek skulle Glas fixa segern till sitt Bayern. Svenskan valde att avlossa ett skott utanför straffområdet – vilket resulterade i 2-1.

Bayern München vann första semifinalen mot Chelsea. Och nu är svenskan bara en match ifrån Champions League-finalen som spelas på Gamla Ullevi.

– Det är något man drömt om i hela sin karriär. Att det dessutom är i Sverige i år känns lite extra, sa hon till SVT Sport tidigare.