Linda Sembrant och Kosovare Asllani i semifinalen mot Nederländerna. Foto: Bildbyrån

Här är Sverige värst i hela VM

Uppdaterad
Publicerad

I onsdagens semifinalförlust var det nog en del svenskar som tyckte att domaren blåste många frisparkar mot Sverige. Om man ser till statistiken har de rätt. Inget lag i VM har nämligen dragit på sig fler frisparkar i en match än vad Sverige gjorde mot Nederländerna: 24 stycken.

Den största boven igår var mittfältaren Kosovare Asllani som drog på sig hela åtta frisparkar.  Även före matchen mot Nederländerna hade 29-åringen rekordet för VM i Frankrike – mot Kanada fick hon domaren att agera sju gånger. Sammanlagt är hon uppe i 20 förseelser.

– Jag är jävligt missnöjd med domaren. Hon är inte bra, och det avgör delvis, säger Linda Sembrant enligt NRK.

Till Asllanis försvar är hon också den som har blivit fälld näst flest gånger, en färre än nederländskan Danielle van de Donk.

Sverige toppar även frisparksstatistiken sett över hela mästerskapet. Laget har dragit på sig 77 frisparkar och tvåa är just semifinalmotståndaren Nederländerna med 64.

Svenskornas hårda spelstil i semifinalen gör också att Nederländerna är de som har fått flest frisparkar i hela turneringen med 70.

Alla lag har inte spelat lika många matcher och det påverkar naturligtvis statistiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.