Den förre Helsingborgsspelaren Mattias Lindström menar att Henrik Larssons avhopp kan stärka spelargruppen i HIF. Foto: Bildbyrån

HIF-profilen efter ”Henkes” avhopp: ”Ibland kan man dra fördel av det”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Helsingborgsspelaren Mattias Lindström beklagar Henrik Larssons avhopp som tränare i HIF – men säger också att det kan komma att stärka truppen.

– Ibland, inte alltid, kan såna här saker stärka gruppen, säger Lindström.

Som tränare i Eskilsminne lever den förre HIF-profilen Mattias Lindström en betydligt lugnare tillvaro än sin före detta klubbkompis Henrik Larsson som lika hastigt som han tillträdde tränarjobbet i Helsingborg också hoppade av efter att ha fått ta emot verbala påhopp.

För SVT Sport berättar Lindström om hur han ser på den turbulenta situationen i HIF.

– Det är beklagligt att det på är på de här premisserna som ”Henke” slutar. Att det går ut över hans privatliv och att han mår dåligt av det. Sedan vet jag inte vad som har sagts. Det är nog bara Henrik själv som vet. Hur som helst så är det tråkigt för alla inblandade, säger Lindström som spelade med Larsson i HIF innan ”Henke” la skorna på hyllan 2009.

Mattias Lindström hann göra över 200 matcher under sina 14 år i klubben och har insyn i Helsingborgs IF.

– Det som är viktigast nu är att spelargruppen, ledningen, sponsorer och supportrar och alla som har hjärta i HIF går samman. Det är aldrig lätt i såna här lägen och många drar åt olika håll. Nu är det viktigt att man knyter näven och kommer samman. Nu får man lägga allt som har varit, oavsett om det är rätt eller fel, åt sidan och kolla på klubbens bästa.

Har kontakt med Granqvist

Lindström berättar att han har en del kontakt med spelare i truppen – däribland mittbacken Andreas Granqvist.

– Vi snackar en del eftersom Eskilsminne har samarbete med HIF. Jag vet inte hur snacket i klubben är, men bland spelarna är det mest missnöje med att de inte klarar av att samla kraft och vinna matcher.

Du som har varit aktiv och dessutom är en gammal HIF:are – hur tänker man som spelare i ett sånt här läge?

– Spelarna är nog frågande. I det här läget kommer det frågor från omgivningen och då får man lämna det till andra i föreningen och fokusera. Ibland, inte alltid, kan såna här saker hjälpa gruppen att komma närmare varandra. Jag säger inte att det gör det nu, men ibland kan man dra fördel av det.

Har HIF förutsättningar att reda ut den här stormiga säsongen och klara den allsvenska platsen?

– Det finns kvalitet i laget och räddningsplankor i form av AFC, Falkenberg och Sundsvall som jag tror är svagare än HIF i längden.

Vem tror du kan vara en bra ersättare att komma in i det här läget?

– Det kan ju komma någon redan i helgen, men jag tror de väntar till landslagsuppehållet och att det då kommer någon lokal förmåga som inte har något tränarjobb för tillfället. I framtiden ser jag gärna en mer långsiktig lösning.

Har du någonsin varit aktuell?

– Nej, jag är ny här i Eskilsminne och mitt uppe i seriespelet. Man lämnar inte skeppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.