Det var extas när Dinamo Zagreb gjorde 3-0 i förlängningen. Foto: TT

Hundratals fans firade Dinamo Zagrebs vändning mot Tottenham

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals fans till Dinamo strömmade ut på gatorna i Zagreb och firade vändningen mot Tottenham i Europa Leagues åttondelsfinal. Det kroatiska laget vände ett 0-2-underläge i London och vann med 3-0 i kväll efter förlängning på Maksimir-stadion.

– Det var en dröm som slog in, säger matchvinnaren Mislav Orsic.

Stor matchvinnare var Orsic som gjorde hattrick efter 3-2 totalt över två matcher.

– Jag tycker att alla är hjältar i kväll eftersom vi andades som en person i en oförglömlig match, säger Orsic enligt Reuters.

Europa League

Hans avgörande mål i den den 106:e minuten blev kronan på verket och fick människor att trotsa restriktionerna och strömma ut på gatorna.

Orsic tog sig förbi fyra Tottenhamförsvarare och sköt ett lågt skott förbi Hugo Lloris när han gjorde 3-0.

Nye tränaren tog över i måndags

Det blev en drömdebut för nye tränaren Damir Krznar som tog över i måndags efter att föregångaren Zoran Mamic blivit dömd till fängelse i fyra år och åtta månader för bedrägeri.

– Zoran var den som var ansvarig men han höll sig alltid i bakgrunden och framhöll aldrig sig själv utan lyfte fram teamet. Vi är en sammansvetsad enhet med mycket positiv energi. Dagens resultat bygger på två, tre års hårt arbete, säger Krznar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet