Foto: Bildbyrån

Sjölund gav Norrköping segern – nu måste AIK vinna för att säkra guld

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en högdramatisk avslutning på matchen mellan IFK Norrköping och Örebro. Daniel Sjölund avgjorde för hemmalaget på tilläggstid och därmed lever guldstriden.

– Det är skönt att ta tre pinnar och sätta lite press på AIK i alla fall, säger segerskytten till C More efter matchen.

Norrköping hade i den andra halvleken vänt fram till 2-1 genom två mål av David Moberg Karlsson när Kennedy Igboananike kvitterade för gästerna med fem minuter kvar.                         

Norrköping svarade med att skicka in Daniel Sjölund och i sin sista hemmamatch svarade ålänningen med att trycka in segermålet fram till 3-2 för ”Peking” på tilläggstid.

Resultatet gör att AIK måste vinna för att säkra SM-guldet i kväll.      

– Herregud. Kul att bara få komma in här på slutet och göra sista hemmamatchen. Det är skönt att ta tre pinnar och sätta lite press på AIK i alla fall, säger segerskytten till C More efter matchen.

Foto: TT Nyhetsbyrån

Lagkaptenen gör sista hemmamatchen

IFK Norrköpings lagkapten Andreas Johansson gör i dag sin sista hemmamatch för klubben. Och det var en känslosam Johansson som klev ut för sista gången på Östgötaporten.

Förutom Johansson gör även Daniel Sjölund sin sista match för Norrköping. Båda spelarna har redan gjort klart med nya klubbar tills nästa säsong, Johansson ska spela i Halmstads BK medan Daniel Sjölund vänder hem till Åland och IFK Mariehamn.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

3 - 2

Örebro SK logo

Örebro SK

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 9124
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.