Efter superräddning av Brolin – Irland chockade Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som att Sveriges U21-lag skulle kunna hålla undan för Irland efter att den svenska målvakten Samuel Brolin stod för en jätteräddning.

Men sekunder innan domaren skulle blåsa av matchen avgjorde Irland och vann med 1-0.

Det svenska U21-landslaget ställdes mot Irland på bortaplan.  

Den svenska målvakten Samuel Brolin såg ut att bli matchhjälte när han stod för en superräddning med mindre än tio minuter kvar. 

Men med sekunder kvar åkte Sverige på en riktig kalldusch. Bollen hittade fram till Oliver O´Neill som placerade in 1-0 till Irland. Sekunder efter blåste domaren av och Sverige fick se sig besegrade.

Fortfarande gruppetta

Tre EM-kvalmatcher återstår. Sverige leder fortfarande gruppen på 14 poäng framför Italien på 13 poäng – men då med två mer matcher spelade.

I och med kvällens seger ligger Irland trea med 10 poäng. Även Bosnien-Hercegovina, Montenegro och Luxemburg är med i gruppen.

Totalt är 53 lag indelade i nio kvalgrupper. De nio gruppvinnarna tillsammans med den bästa grupptvån får en direktplats till U21-EM.

Resterande åtta grupptvåor går till playoff för att spela om de sista fyra kvalplatserna.

U21 EM-kval

Irland U-21 logo

Irland U-21

1 - 0

Sverige U-21 logo

Sverige U-21

Tallaght Stadium, Dublin
Domare: Peter Kralovic

Grupp F

1. Sverige 14 poäng

2. Italien 13 poäng

3. Irland 10 poäng

4. Bosnien-Hercegovina 8 poäng

1. Montenegro 7 poäng

1. Luxemburg 1 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.