Coronaviruset har slagit hårt mot idrotten i Italien. Foto: Bildbyrån

Italien portar publiken från all idrott i en månad

Uppdaterad
Publicerad

Italien har beslutat att porta all publik på idrottsarenor på grund av coronavirusets utbrott. Beslutet gäller med omedelbar verkan fram till 3 april, skriver Rai Sport.

Tidigare har Italien haft en restriktiv policy mot norra Italien men nu gäller publikförbudet hela landet. Det är regeringen som ligger bakom beslutet. 

– Åtgärden med stängda dörrar verkar vara enda verktyget för att kunna fullfölja mästerskapet och spela klart säsongen enligt de instruktioner som med rätta kommit från regeringen. Juventus-Inter bör spelas på söndag eller måndag, säger Inters sportchef Giusesppe Marotta. Matchen skulle spelats den senaste helgen men sköts upp. 

Corona och idrott

– Det är en nödsituation för hela landet, säger Marotta.

Det slår hårt mot inte minst Serie A och Champions League-matcher som ska spelas i landet. Bara i helgen kommer nio Serie A-matcher att spelas utan publik. I Champions League ska Juventus från Turin spela åttondelsreturen mot Lyon den 17 mars.

107 döda har konstaterats och över 3000 är smittade i landet som är det hårdast drabbade i Europa. Alla skolor och universitet i landet kommer att hålla stängt till åtminstone 15 mars, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet