Janne Andersson, förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Kom inte med den skiten igen”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson har vid flera tillfällen fått ta emot kritik som antytt att han väljer bort spelare med utländsk bakgrund. Inte minst från Zlatan Ibrahimovic. Det är förbundskaptenen trött på.

– Kom inte med den skiten igen, säger han till Expressen.

För ett år sedan kritiserade Zlatan Ibrahimovic den svenska förbundskaptenen Janne Andersson för att välja bort spelare med invandrarbakgrund.

I samband med den senaste Nations League-samlingen var den svenska stjärnan framme med kritiken igen.

Herrlandslaget i fotboll

Jättetalangen Dejan Kulusevski fick inte starta mot Frankrike och då kallade Ibrahimovic landslagsledningen för ”inkompetenta” på Twitter.

Nämner inte Ibrahimovics namn

Janne Andersson gillar inte om det antyds att han väljer spelare utifrån bakgrund.

– Om någon skulle antyda det, då skulle jag bli irriterad. Blanda inte ihop grejerna. Kom inte med den skiten igen. Däremot kan vi diskutera spelartyp och allt sådant där, men inga andra antydningar, säger han till Expressen.

Han diskuterade Kulusevski-frågan på en presskonferens dagen efter, men nämnde aldrig Ibrahimovics namn.

– Alla som tycker och tänker någonting om mig och landslaget, det gör att det blir något slags brus runt oss. Så är det, säger han och fortsätter:

– Jag ser honom som ett utslag av det här bruset som är runtomkring. Jag jämställer det med allting annat.

”Folk får tycka vad de vill”

Överlag menar han att kritik inte tar hårt på honom.

– Det där kommer alltid att finnas, om det är han eller någon annan, jag får hantera det, och vi som grupp får hantera det. Utifrån det perspektivet, folk får tycka vad de vill. Jag kan inte påverka det och då kan jag inte heller lägga någon energi på det, säger förbundskaptenen.

KLIPP: Janne Anderssons svar på Zlatan-kritiken (6/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet