Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg lyssnar till förbundskapten Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Marcus Berg missar Sveriges VM-kvalstart: ”Har inte kommit i kapp”

Uppdaterad
Publicerad

I dag höll förbundskaptenen Janne Andersson en presskonferens inför morgondagens VM-kvalmatch mot Georgien.

Någon som inte kommer till spel mot Georgien är Marcus Berg, som inte har återhämtat sig från sin skada.

– Marcus Berg är inte hel än så han kommer inte till spel i morgon, säger Janne Andersson.

Under dagen höll Janne Andersson en presskonferens inför VM-kvalmatchen mot Georgien som spelas i morgon på Friends Arena.

– Det är jätteroligt med match imorgon. Det är ett nytt kapitel som ska skrivas i och med VM-kvalet. Vi har haft två jättebra träningar så här långt. Vi har också gjort covid-tester och samtliga var negativa, vilket är positivt, säger Janne Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

Några som kommer missa morgondagens match är Marcus Berg, Andreas Granqvist och Joakim Nilsson.

– De kommer inte komma till spel i morgon. Marcus Berg är inte hel än, att Granqvist skulle spela var klart sedan tidigare. Sedan har vi bra täckning och därför kommer inte Joakim Nilsson vara med. Det är bara det det handlar om, säger förbundskaptenen.

Två matcher på tre dagar

– Jag har redan på förhand bestämt mig för ändringar i startelvan mellan matcherna. Vi har bara två dagar emellan matcherna. Skulle jag spela en elva i dag så är jag inte säker på att samma spelare hade spelat lika bra i nästa match. Många landslag skiftar mellan matcher, det här är första gången som jag resonerar på det här sättet, säger Janne.

VM i Qatar

Sebastian Larsson, som kommer bära kaptensbindeln under samlingen, kommenterade också hur deras syn är på att VM går i Qatar.

– Jag tycker att det är bra att saker görs för sådana grundläggande saker här i världen. Från vårt håll har förbundet haft en policy och en linje i fem år. Det är någonting vi alla står bakom, säger Sebastian Larsson.

– Det som pågår i Qatar, med arbetarna och allt. Det är förkastligt, punkt slut, konstaterar Larsson.

ARKIV: Janne Andersson: ”Zlatan håller väldigt hög nivå fortfarande” (17 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet