Det har varit en turbulent tid för Jennifer Falk och de andra spelarna i damallsvenska BK Häcken FF. Foto: Bildbyrån/SVT

Jennifer Falk: ”Det var 48 timmar kaos i mitt huvud”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en turbulent tid för de nya spelarna i damallsvenska BK Häcken FF.

Trots att övergången från Göteborgs FC gick relativt snabbt hann oron sätta sig i landslagsmålvakten Jennifer Falk.

– Det var 48 timmar kaos i mitt huvud, sen kunde jag lugna ner mig igen, säger Falk till SVT Sport.

Bara veckor efter att Göteborgs FC tagit ett historiskt SM-guld slog nyheten ner som en bomb i den svenska fotbollen – Göteborgs FC skulle läggas ner.

Då var det också bara veckor kvar till försäsongsträningen 2021.

Damlandslaget i fotboll

Hann du tänka att du skulle söka dig till andra lag?

– Det var ju tufft där i några dagar när vi inte visste någonting egentligen. Men så fick vi veta att vi skulle ha ett lag men inte hur det skulle gå till, så just nu är det jätteskönt att det är klart. Det känns tryggt och bra med Häcken tycker jag, säger målvakten Jennifer Falk, som ändå kände oron om var karriären skulle ta vägen.

– Det var ju en stress direkt för det var väldigt sent på året, det var nästan 2021 så det är klart att de tankarna kom direkt. Det var 48 timmars kaos i mitt huvud, sen kunde jag lugna ner mig igen, säger Falk, som spelat för Göteborgs FC sedan 2016.

”Han är ganska hemlighetsfull”

Peter Bronsman, klubbordförande för Göteborgs FC, har varit en av frontfigurerna i nedläggningen av klubben.

Bronsman själv menar att detta var det bästa för damfotbollen, samtidigt som uppgifter kommit att han själv kan vara aktuell för klubb i England och att han är på jakt efter en Champions League-titel.

Tycker du att du fick något svar från Bronsman?

– Alltså jag tror inte att någon vet vad hans tankar var, han är ju väldigt hemlighetsfull, säger Falk och fortsätter.

– När allt blev klart att vi skulle bli BK Häcken så kände jag att jag inte var intresserad av varför allting hände, jag ville bara fokusera på framtiden, säger Falk som både har sin bror och svägerska som jobbar i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet