Jens Cajuste är klar för franska Reims. Foto: Bildbyrån

Jens Cajuste lämnar Midtjylland – klar för franska Reims

Uppdaterad
Publicerad

Han ryktades bort redan i somras.

Då blev han kvar.

Men nu lämnar landslagssvensken Jens Cajuste danska Midtjylland – och är klar för franska Reims.

– Grymt kul, säger han.

Efter tre och ett halvt år i danska Midtjylland lämnar den förre Örgryte-spelaren Jens Cajuste nu den skandinaviska fotbollen. I kväll presenterades han för franska Stade de Reims, som han har skrivit ett fyraårskontrakt med.

– Det är grymt kul och jag känner samtidigt en stor lättnad, säger han till Aftonbladet.

Ligue 1

”Fick konkurrens”

Reims sportchef Pol-Edouard Caillot säger på Reims hemsida att de haft ögonen på 22-årige Cajuste länge.

– Vi var en av de första klubbarna att visa intresse för Jens. Det gick sedan snabbt till att vi fick konkurrens från andra stora europeiska klubbar. Men relationen vi redan skapat med spelaren och folket runt honom var avgörande, säger han, och lägger till:

– Spelaren hade redan fått en bild av vårt projekt och vår utveckling genom åren.

– Att vi kan få hit en spelare av Jens kaliber visar helt klart att vi nu har nått en ny nivå med klubben, att vi kan locka till oss ett av Europas största framtidslöften.

”Det är skitkul”

Hur mycket 14-placerade Reims får betala har inte offentliggjorts, men enligt Aftonbladet och danska BT rör det sig om en övergångssumma på drygt 100 miljoner kronor, vilket i så fall är dubbelt så mycket som Reims tidigare största överångssumma och den tionde största svenska spelarövergången någonsin.

– Det är ju skitkul. Det är ett kvitto på att jag och alla inblandade har gjort ett bra jobb, säger han med ett skratt till Aftonbladet.

KLIPP: Cajuste redo för nästa steg i karriären (27 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet