Damlandslagets hyllningsmottagande kommer ske på Stockholms stadion. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Klart: Damlandslaget hyllas på Stockholms stadion

Uppdaterad
Publicerad

I morgon spelar Sverige final mot Kanada på Yokohama Stadium.

Oavsett resultat kommer damlandslaget hyllas på Stockholms stadion utan publik runt 19 på lördagskvällen, skriver Expressen.

– Vi hoppas att det blir ett minne för livet, säger SOK:s presschef Lars Markusson till tidningen.

Runt lunchtid kom beskedet att avsparkstiden för morgondagens OS-final flyttas. Ny tid? 21.00 lokal tid, vilket innebär klockan 14.00 svensk tid.

Nu står det också klart hur damlandslagets OS-insats kommer uppmärksammas vid hemkomst.

Blågult väntas flyga hem direkt efter finalen mot Kanada, och redan på lördag kväll kommer ett hyllningsmottagande äga rum på Stockholms stadion. Det bekräftar SOK:s presschef Lars Markusson för Expressen.

– Det finns gemensamma planer för att göra något trevligt för laget. Men precis som vi har gjort i det här mästerskapet så måste vi anpassa oss till pandemin och restriktioner. Vi hade gärna velat hyra större och fetare lokaler i Stockholm men nu kommer vi behöva ha ett mindre firande, säger Markusson till tidningen och fortsätter: 

– Men vi hoppas ändå att det blir ett minne för livet. Vi vill det, fotbollen vill det och jag tror även att svenska folket vill det (göra något för att hylla landslaget). Vi ska försöka göra det på ett trevligt och smittsäkert sätt. Vi kommer köra direkt när vi kommer hem, sen måste spelarna i väg till sina klubbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.