Stor show av Åsland när Kristianstad dominerade

Therese Åsland var planens gigant borta mot Linköping.

Den norska mittfältaren gjorde ett mål och två vackra assist när skåningarna tog tre starka poäng.

– Vi gör det bra även fast det är jävligt varmt, säger Åsland till SVT Sport.

Kristianstad tar upp jakten på topplagen efter en imponerande bortaseger mot Linköping. Norskan Therese Åsland var stor segerregissör med ett mål och två assist för gästerna i 3-0-segern.

Otäck skada på Carlsson

Linköping inledde piggast och framförallt norskan Therese Åsland. 24-åringen inledde målskyttet efter blott fyra minuter efter en fin insats av Svava Gudmundsdottir på högerkanten. På reprisbilderna kunde man ana något av en målvaktstavla då avslutet gick mitt i mål under Cajsa Andersson i hemmamålet.

2-0 var en riktig delikatess. En hårt ansatt Therese Åsland kunde trots hård press sätta en perfekt passning till en friställd Amanda Edgren. Ytterspringaren agerade kliniskt, tog emot och smällde till direkt i bortre hörnet, otagbart för Andersson denna gång.

Efter en stark inledning drabbades gästerna av ett bakslag när backen Mia Carlsson tvingades utgå på bår efter otäck situation där vänster fotled såg ut att vridas i en onaturlig vinkel. Carlsson vred sig i smärtor på marken innan hon byttes ut. Enligt uppgifter till SVT Sports team på plats rör det sig om en fraktur men ännu är ingenting bekräftat. Ytterligare en skada alltså i ett Kristianstad redan hårt drabbat av avbräck.

”Vi gör det bra även fast det är jävligt varmt”

Kristianstad skulle också få in 3-0 innan halvtid. Therese Åsland återigen med en avgörande aktion där mittfältaren slog en delikat genomskärare på drygt 40 meter fram till Svava Gudmunsdottir. Isländskan blev ensam mot Nilla Fischer som såg passiv ut och utan någon direkt press kunde Gudmunsdottir lägga in gästernas tredje mål i bortre.

– Vi gör det bra även fast det är jävligt varmt. Vi måste fortsätta där vi avsluta. De har också mycket chanser så vi måste fortsätta trycka, sade första halvleks huvudrollsinnehavare Therese Åsland i SVT Sports studio.

Linköping spelade upp sig i andra halvlek men lyckades aldrig få hål på Brett Maron i Kristianstadmålet och matchen slutade 3-0. Skåningarna behåller sin fjärdeplats i tabellen bara en poäng bakom just Linköping.