Elísabet Gunnarsdóttir tvingas ta en paus på grund av bältros. Foto: Bildbyrån

Kristianstads tränare tvingas ta paus: ”Gigantiska smärtor”

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstads tränare Elísabet Gunnarsdóttir tvingas ta en paus på obestämd tid. Anledningen är att hon drabbats av bältros.

– Jag har gigantiska smärtor, säger hon till Kristianstadsbladet.

Sedan 2009 har Elísabet Gunnarsdóttir tränat Kristianstad i damallsvenskan. Men nu har hon tvingats ta en omedelbar paus på grund av bältros. I hennes frånvaro ersätter assisterande tränarna  Johanna Rasmussen och Björn Sigurbjörnsson.

– Det kan vara ganska långvarigt. Det sätter sig på nerverna och det är inte så bra att få det på huvudet. Jag har gigantiska smärtor, jag har inte varit med om något liknande. Jag kommer inte att kunna hålla i några träningar över huvud taget och jag vet inte hur länge det här kommer att pågå, säger isländska tränaren till Kristianstadsbladet.

Kristianstad inleder damallsvenskan den 28 juni då laget möter Göteborg på bortaplan.

Bältros

Bältros är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor. När du har haft vattkoppor stannar viruset kvar i din kropp för resten av livet. Viruset kan bli aktivt igen och då får du bältros. Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont.

Den vanligaste komplikationen är att ha ont längre än tre månader. Det kan vara svårt att behandla. Ungefär en av tio som får bältros har ont länge. Risken är liten om du är under 50 år men ökar sedan ju äldre du är.

Källa: 1177.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.