Kryss i svensktpräglade London-derbyt. På bild: Magdalena Eriksson och Stina Blackstenius Foto: Bildbyrån

Kryss i svenskpräglade London-derbyt

Det slutade med kryss i London-derbyt.

Chelsea hittade fram till en sen kvittering i svenskmötet med Arsenal.

Platsen i toppen av tabellen är därmed fortsatt blå.

Det var fyra svenskar med från start i London-derbyt, som spelades på Emirates Stadium. Magdalena Eriksson och Zecira Musovic fick klä på sig Chelsea-tröjan, medan Stina Blackstenius och Lina Hurtig tog plats i Arsenals anfallsuppsättning.

Hemmalaget Arsenal startade starkt men snart tog Chelsea över initiativet i matchen. Gästerna hade dock svårt att skapa några vassa chanser och Manuela Zinsberger i Arsenals kasse behövde inte slita allt för mycket under den första halvleken, som blev mållös.

Women's Super League

I den andra halvleken kom matchens första mål. Efter en knapp timme tilldömdes Arsenal en straff, som upprörde Chelsea-kaptenen Eriksson, då situationen delvis skedde utanför straffområdet. Men chansen från elvameterspunkten var ett faktum och Kim Little överlistade Musovic till 1-0 för Arsenal.

Svenskbekanting bakom målet

Målet gav ny energi till Arsenal som dominerade i spelet, men snart tog Chelsea över på nytt i jakt på kvittering. Först i den 76:e minuten kom gästernas första avslut på mål, från Eriksson. Och det andra avslutet som gick innanför ramen gick också in i mål. Det var Sam Kerr var välplacerad centralt framför mål och nickade bollen i nät. Passningen serverades av svenskbekantingen Jelena Cankovic, som tidigare spelat för FC Rosengård.

Klockan tickade sedan snabbt och kvitteringen stod sig till slutsignal. Topplagen får dela på poängen, vilket gör att Chelsea fortsatt toppar tabellen med tre poäng mer än Arsenal, men en match mer spelad.