Lars Lagerbäck förbundskapten Norge Foto: Bildbyrån

Lars Lagerbäck: ”En väldigt konstig match”

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett sent svenskt ledningsmål blev det oavgjort mellan Norge och Sverige i EM-kvalet i Oslo. Norges svenske förbundskapten Lars Lagerbäck fick se hemmalaget kvittera på tilläggstid och var nöjd med en poäng efter matchen.

– Det var en väldigt konstig match, men det var oerhört skönt att få det där målet på slutet, säger han till C More.

– Det var i alla fall inte en matchbild jag förväntat mig. Det var väldigt mycket öppna landskap och lite stressigt, säger Lars Lagerbäck till C More efter matchen.

– Vi ska ju kontrollera efter 2-0 om vi har lite kyla men sen gör ju Sverige det bra när de kommer tillbaka. Har man en tvåmålsledning behöver man ju inte gambla. Det är starkt av Sverige men vi hade kunnat göra det bättre.

Herrlandslaget i fotboll

Norges första mål blev omdiskuterat och många svenska experter, däribland den tidigare domaren Jonas Eriksson, menade att målet var offside.

– Jag ser ju inte från min position så jag har ju ingen aning om det var offside eller ej. Jag har inte sett målet TV än heller, säger Lagerbäck. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet