Zlatan Ibrahimovic och landslagschefen Lars Richt. Foto: Bildbyrån

Landslagets svar på utspelet: ”Ta fram bevisen”

Uppdaterad
Publicerad

Den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, anklagade Zlatan Ibrahimovic för dopning tidigare i dag. Nu svarar fotbollförbundet: ”Zlatan och dopning rimmar inte alls”, säger landslagschefen Lars Richt till Sportbladet.

Det slog ner som en bomb när förre förbundskaptenen i friidrott anklagade Sveriges lagkapten i fotboll, Zlatan Ibrahimovic för dopning. Senare under dagen förklarade han sitt utspel.

– Jag menar inte att han har varit dopad. Det jag påstår är att man inte kan bygga tio kilo muskler på den korta tiden som har angetts i det här exemplet. Det menar jag är omöljligt utan otillåtna medel. Och det står jag fast vid, oavsett vem det gäller, säger Ulf Karlsson till SVT Nyheter.

Herrlandslaget i fotboll

Nu har landslagschefen Lars Richt reagerat efter att Sportbladets reporter fått tag i honom efter dagens presskonferens med den nya förbundskaptenen Janne Anderssion.

– Jag säger inget annat än att det är anmärkningsvärt. Med det lilla jag har fått bakgrundsbeskrivet så tycker jag att det är anmärkningsvärt. Jag skulle kunna använda många andra ord men jag stannar där. Det tror jag säger det mesta.

Sportbladet: Hur ofta testar ni spelarna i det svenska landslaget?

– I princip varje samling. I tävlingsmatcher är det nästan varje gång och utöver det skulle jag säga att vi testas någon gång varje samling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet