Foto: Bildbyrån

Landslagets ursäkt till fansen: ”Måste skärpa oss”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska supportrarna reste till Georgien för att stötta Blågult – men fick inget tack efter matchen.

Nu ber landslaget om ursäkt.

– Vi måste skärpa till oss, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

Spelarna var frustrerade efter 0-2-förlusten borta mot Georgien i VM-kvalet. De lämnade planen och gick in i spelargången och tackade aldrig de tillresta supportrarna efter matchen.

Det väckte besvikelse i supporterled.

VM-kval fotboll

”Vi vinner och förlorar tillsammans. Men ge oss tillresta supportrar åtminstone en liten applåd när vi har tagit oss 3 500 km hemifrån...”, skriver ”Gula Väggen” på landslagets Instagram.

”Grym besvikelse”

Dagen efter bad landslaget om ursäkt.

– Det var en grym besvikelse hos alla, men vi får inte glömma våra fans, säger Peter Wettergren på en presskonferens och fortsätter:

– Jag är den första att be om ursäkt för att vi inte tog varvet bort till fansen. Det är något vi får försöka förbättra, för våra fans ska ha all hyllning de kan få och det gjorde vi inte tillräckligt bra i går efter matchen. Jag ber om ursäkt för det.

Ekdal: ”Förstår fansen”

Alexander Isak fyller i:

– Från min sida så var man otroligt besviken och funderade inte så mycket på det. Jag gick direkt från bänken och in, säger anfallaren.

– Men så klart måste vi tacka supportrarna som rest så långt, det måste vi förbättra.

Albin Ekdal, som inte spelade matchen på grund av avstängning, är inne på samma spår.

– Jag förstår fansen. Det är klart att de ska ha ett tack och att vi ska visa vår uppskattning, säger han.

På söndag möter Sverige – som åtminstone är klart för playoff till VM – Spanien på bortaplan i en avgörande match om gruppsegern i VM-kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet