Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hedvig Lindahl. Foto: Bildbyrån

Lindahl om läktarstödet: ”Man blir avundsjuk”

Uppdaterad
Publicerad

Tre spelade matcher för Sverige i EM där insatserna har spretat en aning. Men en konstant har varit det starka stödet från läktarna.

– Det verkar som en stor fest där alla är inbjudna. De ger oss väldigt mycket energi, säger målvakten Hedvig Lindahl.

Det blev en ordentlig urladdning på söndagskvällen då Sverige körde över Portugal med hela 5-0. Efter säkrat spel i kvartsfinalen kunde de svenska spelarna fira tillsammans med de tillresta supportrarna.

– Kul att gå och vinna gruppen, få avsluta med målproduktion och härlig energi tillsammans med alla fantastiska fans. De var helt enorma. Det är fantastiskt att stå här idag, helt avslappnad och känna att det här gjorde vi bra, sa Hedvig Lindahl till SVT Sport på måndagen.

Fotbolls-EM

Vad har de svenska fansen betytt för laget och dig som ändå har drivit på dem?

– Jag kan inte svara för alla, men jag har sett hur det har delats lite i sociala medier om hur mäktigt och härligt det har varit. Jag såg att Magda (Eriksson) och Hanna Glas reagerade på lite bilder de såg och det är nästan att man känner en avundsjuka, att ”det där vill man vara med på”. Så det verkar som en stor fest där alla är inbjudna. Men de ger oss väldigt mycket energi, och i slutet av en turnering handlar det mycket om att bunkra upp energi.

Svårt att få tag på biljetter

Under Sveriges tre gruppspelsmatcher har det varit mellan 2700 och 1300 svenska supportrar på läktarna varje match. Många vill fortsätta följa Sverige, men har problem med att säkra biljetter till slutspelsrundan.

Under tidigare mästerskap har arrangören Uefa använt konceptet ”Follow my team” vilket inneburit att supportrar blivit berättigade till matchbiljetter så långt som deras lag varit kvar i turneringen. Men detta togs bort inför årets EM.

– Det är tråkigt, jag hoppas att alla som vill komma på vår kvartsfinal kan få tag på en biljett. Man ska göra det så lätt som möjligt att titta på oss, gör det inte så svårt, kom igen!, manar Lindahl på till Uefa.

Vad tror du att detta betyder för er i kvartsfinalen?

– Vi kanske blir lite färre i antal på läktaren, jag vet inte. Jag tror ändå att vi vinner publikmatchen, det har jag fullt förtroende för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet