Victor Nilsson Lindelöf var frustrerad efter förlusten. Foto: Bildbyrån

”Jag måste lugna mig – kommer säga något dumt”

Uppdaterad
Publicerad

Blytung svensk förlust mot Grekland.

Efter matchen gick det inte att ta miste på lagkapten Victor Nilsson Lindelöfs besvikelse.

– Jag måste lugna mig ... annars kommer jag säga något dumt, säger han i C Mores sändning.

Sverige åkte ner till Grekland och Aten för att ta fjärde raka segern i VM-kvalet och behålla greppet om VM-kvalgruppen.

Men i stället lämnar man tomhänt och tappar i toppen.

VM-kval fotboll

– Vi kommer hit och spelar ingen bra fotboll i första halvlek. Det är jätte-, jättedåligt. I andra halvlek försöker vi, men det är inte godkänt, säger Victor Nilsson Lindelöf direkt efter slutsignal.

– Vi hade för dålig rörlighet och för dåligt tempo på bollen. Men de var smarta och de drog ner tempot, vi fick ingen rytm i spelet.

”Vi var sämre”

Greklands första stora läge i matchen föranledddes av att Manchester United-försvararen halkade. Och det var flera spelare som hade problem med gräsmattan i Aten under matchens gång.

– Jag kommer inte klaga på något, vi var sämre. Men planen var slapp och det var svårt att flytta fötterna snabbt. Men det är som det är..., säger han.

Efter slutsignal försökte Lindelöf få en förklaring av domare Sergej Karasev till den korta tilläggstiden, trots en flera minuter lång VAR-granskning, grekisk maskning och ett flertal byten.

– Jag försökte prata, men det var väldigt svårt att kommunicera med honom. Han kunde inte svara och gav mig gult kort i stället. Om man dömer internationella matcher måste man kunna kommunicera på engelska. Han förstod inte vad jag sa, säger Blågults kapten som nu blickar framåt:

– Vi får komma igen, försöka återhämta oss. I oktober får vi försöka prestera bättre för det här är inte godkänt.

KLIPP: Blytung förlust mot Grekland – se målen

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Grekland logo

Grekland

2 - 1

Sverige logo

Sverige

Olimpiako Stadio, Aten
Publik: 3475
Domare: Sergey Karasev

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet