Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Marcus Bergs tydliga besked – efter svaga försäsongen: ”Får inte påverka oss”

Uppdaterad
Publicerad

Försäsongen för IFK Göteborg har varit allt annat än en dans på rosor. I början av mars fick huvudtränare Mikael Stahre sparken.

Men lagkapten Marcus Berg berättar att man lagt den biten bakom sig.

– Det får inte påverka för mycket, utan vi lever i en värld där vi måste prestera varje dag, säger 36-åringen till SVT Sport.

Det var i mars som IFK Göteborg meddelade att man sparkar huvudtränaren Mikael Stahre. Droppen blev förlusterna mot både rivalen Gais och IFK Norrköping i svenska cupen.

Lagkapten Marcus Berg berättar att laget inte är nöjt med resultaten under försäsongen.

– Försäsong är alltid försäsong, det är klart att vi vill vinna alla matcher och prestera bättre fotboll än vad vi gjort i vissa matcher. Men vi lägger det bakom oss nu och ser framåt, säger han.

Den duo som nu ska leda Blåvitt är de assisterande tränarna Alexander Rengryd och William Lundin.

”Kan och får inte påverka oss”

På frågan hur Stahres avsked påverkat laget inför den allsvenska premiären är Berg tydlig.

– Krasst så kan och får det inte påverka för mycket, utan vi lever i en värld där vi måste prestera varje dag så det är väl det man har fokus på. Så klart är det alltid tråkigt när det händer sånt. Men nu har vi två nya headcoacher med Alex och William som vi måste ge allt förtroende och stöttning och tro på det vi gör. Så tror jag det kommer bli bra.

För Blåvitts del börjar den allsvenska säsongen med ett kamratmöte: IFK Värnamo på hemmaplan andra april. Det är något som Berg och hela spelartruppen ser fram emot.

– Vi försöker ta kliv varje dag för att bli bättre. Det är en process och det gäller för oss att ta steg i rätt riktning. Sedan tror jag att poängen kommer komma så småningom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.