Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lieke Martens pik: ”De har aldrig varit så här självsäkra” Foto: Bildbyrån

Martens pik till Sverige: ”Vanligtvis är de lite tystare”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är en av favoriterna i fotbolls-EM. Inför turneringen har det svenska laget varit självsäkert och sagt att målet är att vinna guld. Nederländernas stjärna Lieke Martens känner inte igen den svenska självsäkerheten från tidigare år.

– Jag tror inte de hade sagt så för fyra år sedan. För att vara ärlig tror jag inte jag har sett de såhär självsäkra, säger hon.

Det blev 1-1 för Sverige i premiärmatchen i EM mot regerande mästarlaget Nederländerna. Efter matchen var det svenska laget missnöjda med resultatet. Nederländernas Lieke Martens tror det beror på de höga förväntningarna som laget har på sig i turneringen och pikar dessutom Sverige för lagets snack inför matchen.

– Jag tror de hade andra förväntningar än vad vi hade inför matchen. Innan matchen sa de att de skulle vinna. Vi visste att det skulle bli en tuff match och visste att allt kan hända. Så vi hade inte några särskilda förväntningar.

Tycker du de var arroganta inför matchen?

– Jag tror inte de hade sagt så för fyra år sedan. För att vara ärlig tror jag inte jag har sett de såhär självsäkra. Men de är ett väldigt bra lag och jag tycker fortfarande de är en av favoriterna att vinna.  Men de är väldigt självsäkra och det är bra. Men alla kan göra sin egen grej. Men vanligtvis är de lite mer tystlåtna, säger Martens till SVT Sport.

Vi har hört att du snackat med gamla, svenska lagkompisar som sagt att dom enda i det nederländska laget som platsar i den svenska truppen är du och Miedema. Har det gett er extra bränsle?

– Det var det jag tänkte på. Jag tror inte de hade sagt så för fem år sedan. Men jag tycker de har ett väldigt bra lag som kan gå långt i turneringen, men det finns många andra bra lag också så vi får se hur det går.

– De kan säga vad de vill. Jag vet att de har att bra lag men det har vi också, säger hon.

När Fridolina Rolfö får höra om Martens pik till det svenska laget svarar hon såhär:

–  Det var intressant. Nej, men det är klart att vi har byggt upp någonting och har presterat under lång tid och vi har alla möjligheter att ta det hela vägen. Men vi måste få allt att stämma för att nå hela vägen, säger hon.

KLIPP: Fridolina Rolfös svar: ”Presterat under lång tid”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fridolina Rolfös svar: ”Presterat under lång tid”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer