Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen som Martin Olsson stängs av för i spelaren ovan Foto: TV4 Play

Martin Olsson får hårt straff

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson straffas hårt för sitt slag i ansiktet på Robin Tranberg i Svenska Cupen-mötet med Varberg.

Malmös försvarare stängs av i totalt sex matcher varav en match redan har spelats- ett av de hårdaste straffen i svensk elitfotbolls historia.

– Det är rimligt med de antal matcher som Olsson stängs av, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

De var i slutminuterna i svenska cupen-mötet mellan Varberg och Malmö, som det hettade till. Först skallade Yusuf Abdulazeez Malmös Derek Cornelius och visades ut av domaren.

Det fick Martin Olsson att se rött. Malmöspelaren gav Varbergs Robin Tranberg en rak vänster och fick, precis som Abdulazeez, syna det röda kortet i matchens slutskede.

Disciplinnämnden menar att det är en försvårande omständighet, att Olsson aktivt sökte sig till situationen. Han var inte inblandad i den första utvisningshändelsen.

– Att han kliver in i det här tumultet som uppstod och delar ut det där slaget, det känns som ett kraftigt slag. Det är klart att man måste markera mot ett sådant tilltag som Martin Olsson gör. Så jag tycker det är rätt rimligt med de antal matcher som Olsson stängs av, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

”Vid en sammantagen bedömning anser disciplinnämnden att Martin Olsson ska bestraffas för det inträffade med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis”, skriver SvFF:s discilplinnämnd .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.