Sköna målbeskeden i kvalavslutningen

Tio av elva nya pjäser i Janne Anderssons startelva. Då svarade spelarna med en till början krampaktig insats – och tre sköna målbesked i 3-0 segern i EM-kvalavslutningen mot Färöarna.

– Väldigt skönt, både att få göra debuten och sätta lite avtryck, så det är såklart väldigt kul, säger 2-0-målskytten Mattias Svanberg till SVT Sport.

Matchavslutningen var betydligt roligare än inledningen. Det dröjde nästan en halvtimme innan publiken på Friends fick något för entrépengen

EM-kval fotboll

Sebastian Andersson mötte Marcus Danielsons inlägg med pannan och satte sitt första landslagsmål sedan januariturnén 2017. Det var det lilla ljuset som lyste upp en annars ganska dyster första halvlek.

Utöver målet var det knappast något från första halvlek som lär ha imponerat på Janne Andersson som bytte ut hela startelvan från matchen mot Rumänien, undantaget Kristoffer Olsson.

– Vi är väldigt många nya som fått mindre speltid som ska spela tillsammans för första gången, så det var lite speciellt. Även om vi tränat tillsammans är match något annat, säger Mattias Svanberg.

Men i den andra akten såg den nykomponerade elvan något mer välsmord ut. Mot ett tröttare och tröttare färiöskt försvar började målchanserna radas upp. Och Svanberg som debuterade i A-landslaget lossade ett distansskott som styrdes i mål via en försvarare.

Guidetti bröt måltorkan

Med tio minuter kvar kom det tredje sköna målbeskedet. Svanberg slog en hörna som John Guidetti skickade in bakom

Gunnar Nielsen med en stenhård nick via ribban. Ett skönt besked från 27-åringen som sammanlagt inte fått spela mer än 21 minuter den senaste månaden. Det senaste målet från anfallaren kom i mitten av mars.

– Man kände sig några kilo lättare, säger Guidetti till SVT Sport.