Rasmus Bengtsson på träning i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

MFF:s nyckelspelare tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s mittback Rasmus Bengtsson är skadad och riskerar bli borta en längre tid. Bengtsson måste operera ett knä och väntas inte vara tillgänglig för spel de kommande månaderna.

– För jävligt. Rasmus är en riktigt duktig fotbollsspelare, det är vi självklart inte glada över. Vi hoppas att rehab går så snabbt som möjligt och att han kommer snabbt tillbaka, men det är inte roligt, säger Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson till Expressen.

Operationen ska genomföras under nästa vecka och enligt tidningen är det först därefter som klubben kan ge definitivt besked om hur länge mittbacken blir borta.

Rasmus Bengtsson har under en längre tid varit en av allsvenskans bästa mittbackar och en nyckelspelare i Malmö FF.

Efter att ha tagit en kortisonspruta i knät var han inte tilltänkt till den allsvenska premiären, men det såg till en början ut som att Bengtsson skulle vara tillbaka snabbt.

Klipp: Nannskog: ”Så blir allsvenskan utan publik”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.