Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oro över den svenska defensiven Foto: Bildbyrån

Nannskogs oro: ”Måste hitta någon bredvid Lindelöf”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka förluster i Nations League så har kritiken ökat mot det annars så täta försvaret i Janne Anderssons landslag. SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker sig se ett stort problem och menar att det finns anledning att börja bli orolig.
– Det stora problemet är att man inte hittat den rätta partnern till Victor Lindelöf, säger Nannskog.

Aldrig tidigare har Sverige förlorat fyra tävlingsmatcher på raken, gårdagens förlust borta mot Portugal blev den fjärde.

Väl värt att notera är trots allt att landslaget, under så kort tid, inte tidigare ställts mot så kvalificerat motstånd. Frankrike, Portugal och Kroatien är flera nummer vassare än Sverige, men expert Nannskog är ändå orolig.  

– Självklart ska vi vara oroliga, just med tanke på hur det såg ut de två senaste matcherna med försvarsspelet. Där fanns misstag som vi inte ska behöva göra. Det stora problemet, när Granqvist har varit borta, är att man inte riktigt hittat den rätta partnern till Lindelöf. Lite oroad måste man vara eftersom det kommer ett EM-slutspel nästa sommar.

”Blir tufft för Janne”

Mot Kroatien och i den senaste matchen mot Portugal valde Janne Andersson att sätta högre press på motståndarna för att komma till mer anfall och fler avslut. En strategi som dessvärre straffade sig bakåt. Före EM vill Nannskog se att Janne Andersson och Sverige hittar en bättre ballans.

– Det blir tufft för Janne att hitta balansen i det, självklart vill vi se ett Sverige som är offensivt och kommer till många bra chanser men det kan inte vara på bekostnad av att vi släpper till väldigt mycket mål bakåt, säger Nannskog.

KLIPP: Sverige chanslöst mot Portugal (14 oktober 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tung svensk förlust mot Portugal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer