Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det är ju en jättekris”

Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf är ljumskskadad och för en vecka sedan klev Andreas Granqvist av en match och sade att ”landslaget är i fara.” Den givna ersättaren Pontus Jansson missade playoff-matcher till Premier League på grund av skadebekymmer.
– Det är en jättekris, det är det ju, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Om Manchester United-spelaren Nilsson Lindelöf och lagkapten Granqvist missar samlingen vill Nannskog se Jansson och Filip Helander i mittförsvaret. Det är de två som har ersatt tidigare under Janne Anderssons ledning.

– Får man Lindelöf och Granqvist,som känner varandra sedan tidigare, skadade och med Lindelöf som ändå spelar på översta hyllan så självklart blir det en försvagning. Det är inget att snacka om.

– Samtidigt kan man vända det som att de inte har något att förlora. De är ju verkligen reserver.

Det positiva är att man möter Malta hemma innan det riktiga eldprovet mot Spanien borta.

– Det är skönt att de får Malta-matchen som första matchen så de kan spela in sig och att Spanien-matchen är nummer två.  De har alla möjligheter att visa upp sig från sin bästa sida. Som det känns nu har Granqvist inte hur lång tid som helst kvar i ett landslag.

Förutom Jansson och Helander är Alexander Milosevic och Sebastian Holmén, Dynamo Moskva, med i landslagstruppen om de ordinarie backarna missar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer