Foto: Bildbyrån

Nästa bakslag för landslaget – Nilsson Lindelöf skadad

Publicerad

Mittbackskrisen var redan ett faktum. Nu kommer nästa avbräck för herrlandslaget i fotboll: Victor Nilsson Lindelöfs skada i ljumsken gör att han missar kommande EM-kvalmatcher mot Malta och Spanien i juni. Det bekräftar landslagsläkaren Anders Valentin på fotbollförbundets hemsida.

Både Pontus Jansson och Andreas Granqvist är skadade och riskerar att missa EM-kvalmatcherna mot först Malta den 7 juni och sedan Spanien den 10 juni. Något som fått SVT:s expert Daniel Nannskog att flagga för en mittbackskris.

Nu kommer nästa bakslag för Janne Andersson.

Victor Nilsson Lindelöf har dragits med en ljumskskada i Manchester United och när han nu undersöktes av fotbollslandslagets medicinska team, kom beskedet att han måste vila:

– Victor har en skada i ljumsken som han haft problem med under en längre tid. Skadan gjorde att han var tvungen att kliva av näst sista matchen i klubblaget och stå över den sista matchen. Efter att ha undersökt Victor är det tyvärr klart att han inte kan vara med på nästa samling då skadan fortsatt håller honom borta från spel, säger läkaren Anders Valentin till fotbollförbundets hemsida.

”Mitt fokus är att bli skadefri”

Victor Nilsson Lindelöf säger själv i ett uttalande:

– Alla spelare vill spela de stora matcherna och representera sitt land. Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt. Jag önskar killarna och Janne stort lycka till i matcherna och ser fram emot att vara med och hjälpa laget i kvalet i höst.

Skadebekymren större än mittbackslinjen

Förutom mittbackarna, dras även andra landslagsspelare med skadebekymmer. Sam Larsson, till vardags i nederländska Feyenoord, har ett ledband som är av och missar därför kvalspelet.

Dessutom har Robin Quasion, 25-åringen som fick sitt stora landslagsgenombrott i EM-kvalen mot Rumänien och Norge, problem med en fotskada som hotar hans medverkan i de viktiga kvalmatcherna i juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer