Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Björn. Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn: ”Vi visste att det här kunde hända”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska EM-laget har tre misstänkta fall av covid-19. Två spelare och en ledare har testat positivt på antigen-test och isoleras nu i väntan på PCR-test.

– Inte skitkul om testerna visar det som vi tror, säger Nathalie Björn.

På måndagseftermiddagen kom beskedet. Två spelare och en ledare i Sveriges EM-trupp misstänks ha smittats av covid-19. Exakt vilka spelare och vilken ledare det handlar om förblir hemligt tills ytterligare tester har gjorts.

– Det är inte skitkul om testerna visar det som vi tror. Men någonstans visste vi att det här kunde hända, det har hänt i andra lag så vi får bara skärpa till oss ännu mer och försöka stoppa det, säger Nathalie Björn till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Tror du att smittan kommit in i truppen för att ni inte har skött er?

– Nej det tror jag inte, jag tror att det kan komma från var som helst. På arena, från personal eller gäster på hotellet. Så jag tror verkligen inte för att det är att vi inte skulle ha skött oss.

Tidigare i turneringen bestämdes det att spelarna skulle avstå från att krama motståndare och familj efter matcherna, för att minska risken för smitta.

– Så det blir verkligen som att man går tillbaka till när pandemin var som värst, menar Björn.

”Det får bli vad det blir”

Om det fotbollsmässiga tycker Nathalie Björn att Sverige fick igång sitt spel under 5-0 krossen mot Portugal där de fick ner sina motståndare på knä. Hon ser flera delar i spelet som de kan ta med sig därifrån:

– Fasta situationer där vi gjorde ett par mål, sedan vårt kontringspel som är rakare och snabbare. Det känns också som att vi varierar vårt spel, kan vara mer oförutsägbara.

Under måndagskvällen spelas sista gruppspelsmatcherna där Sveriges motstånd i kvartsfinalen avgörs. Bland alternativen, Italien, Island och Belgien, har inte Nathalie Björn någon preferens.

– Vi har spelat mot Island i kval förut, så vi har bra erfarenhet från dem. Vi mötte Italien i Algarve cup, gick till straffar, en ganska tuff match men också en bra erfarenhet. Belgien har vi inte spelat mot. Så vilket lag som gynnar oss... Helt ärligt så får det bli vad det blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet