Nyström låg bakom allt i Eskilstunas seger. Foto: Viaplay

Nyström fixade Eskilstunas fjärde raka trepoängare

Eskilstuna United fortsätter att ånga på i toppen av damallsvenskan.

Mot Umeå kom fjärde raka trepoängaren.

Stor segerorganisatör: Paulina Nyström.

Umeå IK såg ett tag ut att kunna plocka en poäng hemma mot Eskilstuna. Det stod länge 1–1 efter att gästernas anfallare Paulina Nyström gjort 1–0 i den sjätte minuten och Briana Campos kvitterat 25 minuter senare.

Men i den 82:a minuten bestämde sig Nyström för att det var dags att bryta dödläget. Först fintade hon bort Emma Santamäki och sedan tog hon sig förbi Lisa Björk innan hon skickade ett avslut mot målet som Elin Rombing kunde styra in bakom Umeåmålvakten Erin Nayler.

Efter det orkade inte Umeå resa sig och Eskilstunas fjärde raka seger var ett faktum. Tack vare trepoängaren gick de upp i serieledning före Rosengård och Häcken som ligger en poäng efter med en match mindre spelad.

– Jag tycker att vi spelar bra och använder de ytor som finns och skapar lägen, säger Rombing till Viaplay.