Zlatan måljublar för sitt 29:e den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Nytt mål i Zlatans skytteligajakt

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics 29:e ligamål för säsongen gav inga poäng för LA Galaxy, men såg till att svensken fortfarande kan vinna skytteligatiteln. Eter sex mål på fyra matcher har han fortfarande chansen att komma ikapp Carlos Vela.

Bara dagar efter att Galaxy säkrat en plats i MLS slutspel förlorade ett något ofokuserat stjärnlag mot avsågade Vancouver med 3–4. Mer fokus riktades på att ”bara” ett av lagets mål kom från Zlatan Ibrahimovic.

Målet, ett välriktat skott i steget från någon meters håll, var inte svenskens snyggaste för säsongen, men kan bli viktigt när grundserien ska summeras om en vecka. Zlatan har därmed gjort sex mål på de fyra senaste ligamatcherna, och nu seglat upp i 29 mål totalt. Han skulle dock ha behövt ytterligare nätkänning för att vara riktigt nära Carlos Vela, som har gjort 31 mål.

Ibrahimovic visade flera gånger att han var sugen på fler mål mot Vancouver och såg frustrerad ut när lagkamraten Uriel Antuna satte 2–2 i ett läge där han hade kunnat passa en mer friställd Zlatan. Svensken var dock inte mer besviken än att han i slutminuterna snyggt kunde nickpassa fram bollen till Chris Pontius som satte 3–3.

– Jag är besviken. Vi gör en väldigt dålig match och förtjänar ingen poäng i kväll. Jag borde gjort fler mål, säger han enligt Expressen.

I sista omgången, på söndag, spelar La Galaxy borta mot Houston. Där behöver svensken mäkta med minst två mål för att komma upp i delad skytteligavinst eftersom LAFC:s Carlos Vela i natt gjorde sitt 31:a mål och därmed behåller försprånget ner till Ibrahimovic.

MLS

LA Galaxy logo

LA Galaxy

3 - 4

Vancouver Whitecaps FC logo

Vancouver Whitecaps FC

Dignity Health Sports Park, Carson, CA
Publik: 25903
Domare: Alan Kelly

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.