Frida Östberg menar att det var viktigt för spelarna att få ett besked. Foto: TT

Östberg: ”Tror att spelarna känner trygghet nu”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många turer blev det idag klart att mästarlaget Göteborg FC lever kvar som BK Häcken FF.

Att framtiden nu är klar tror SVT Sport:ss expert Frida Östberg är viktigt för spelarna.

– Man vill komma ifrån den turbulenta tiden, säger Östberg.

På onsdagskvällen röstade en stor majoritet, 416 personer, ja till att Häcken ska ta över Göteborg FC. När GFC:s medlemmar på torsdagen också sa ja var mästarlagets framtid säkrad till slut.

– Jag tror att spelarna känner att tryggheten och genuiniteten som finns i Häcken gör att de känner att man kliver in i en förening som är beredd att satsa, säger SVT Sport:s expert Frida Östberg.

Nu får spelarna och tränarna tid att göra sig redo för damallsvenskan som startar 18 april. Göteborg, numera BK Häcken FF alltså, inleder borta mot nykomlingen Hammarby.

– Det här har ju varit en väldigt turbulent tid och en osäker tid för spelare och tränare. Det vill man komma ifrån så fort som möjligt och kunna fokusera på det man ska göra på planen, säger Frida Östberg.

KLIPP: Göteborg FC:s historia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.