Peter Gerhardsson: ”Det största intresset någonsin”. Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardsson: ”Det största intresset någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Det börjar dra ihop sig till sommarens stora fotbollshändelse. VM i Frankrike. I dag har landslaget samlats på Båstad för ett förläger och förbundskapten Peter Gerhardsson har hållit presskonferens. Om två veckor drar det igång.

– Det är det som är speciellt med landslag. Det är ett stort intresse, det är det största någonsin för damer, säger Gerhardsson.

Förbundskaptenen inledde med att berätta att alla spelarna, och de flesta ledarna, var på plats.

– Det har funnits en längtan att komma hit. Alla är här – vi är redo, konstaterade Gerhardsson.

Däremot kunde han inte ännu svara på frågan om hur kuranta spelarna är, det svaret kommer att dröja till nästa träning.

Vad är ditt budskap?

– Som alltid när vi samlas: att det är spelarna som måste skicka en signal om hur de känner och att alla jobbar efter premissen att de är startspelare.

”Jag kommer att njuta”

I Gerhardssons tränargärning är detta hans största utmaning – han är tidigare mest känd för att ha tränat Häcken.

– Jag kommer att njuta så mycket det går. Man pratar om press, men det är också något som triggar. Det är det som är speciellt med landslag. Det är ett stort intresse, det är det största någonsin för damer, säger Gerhardsson.

Vad ska ni framförallt slipa på?

– Egentligen allting, du blir aldrig klar. Men det vi har pratat om nu, det är att vi behöver bli snabbare med djupledstänket. Att spela framåt i vårt offensiva spel.

Kommer inte att köra någon Bielsa

En infekterad fråga i förra årets VM var huruvida det skulle vara stängda eller öppna träningar.

Gerhardsson svarade så här:

– Vi kommer se till så att vi skapar optimala förutsättningar. Jag kommer inte köra någon Bielsa (spionerade på motståndarlagen genom att smussla in folk på träningsanläggningar). Men för oss är det helt resultatinriktat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.