Se SVT Sports möte med succélaget inför guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Norrbotten i fotbollstoppen är en idé som hittills har varit för långväga för att ens vara en vacker dröm. Piteås trogna fans upplever något närmast overkligt.

– Experterna trodde ju att Piteå skulle floppa, men leder man serien är det inte mycket till flopp, säger pensionären Sture Backman som följer alla träningarna från läktarplats.

SVT Sport besökte Piteå och träffade spelare som Emelie Lövgren som har spelat i Piteå sedan ungdomsåren, målvakten Cajsa Andersson som flyttade från Linköping och gör sitt första år i föreningen, och tränaren Stellan Carlsson som tog över Piteå 2012 och har fört laget till den svenska fotbollstoppen trots att ingen av spelarna lever som heltidsproffs.

Det är två matcher kvar, guldet kan säkras med bortavinst mot Rosengård redan i morgon. Om fotbollssagan Piteå ska få ett lyckligt slut, med nordliga ögon.

– Ingen kommer hit och är stjärna, utan det här är ett lag. Laget gäller, konstaterar Sture Backman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.