Rebecka Blomqvist har fått en bra start i nya klubben Wolfsburg. Foto: TT

Rebecka Blomqvist om första tiden i Wolfsburg: ”Hamnat på en bra plats”

Uppdaterad
Publicerad

I december anslöt Rebecka Blomqvist till Wolfsburg. Hon har nu börjat etablerat sig ordentligt och på måndag ansluter hon till landslaget med självförtroendet i topp.

– Det är klart att man lyfts av att få förtroende, säger hon till SVT Sport.

1 december gjorde Rebecka Blomqvist sitt första landslagsmål och bara dagar senare lämnade hon Göteborg FC, som nu blivit BK Häcken, för att ansluta till tyska Wolfsburg.

Där har hon nu börjat slå sig in i startelvan och på söndagen var hon med och tog laget till final i tyska cupen genom att slå ut giganten Bayern München.

– Jag är jätteglad och tacksam. Det är jätteskönt att känna förtroendet från ledarna och tjejerna. Jag har fått spela mycket och det känns så klart skönt, säger Blomqvist till SVT Sport.

– Jag känner att jag har hamnat på en bra plats och de har tagit emot mig väl.

Ansluter med en bra känsla

På måndag inleder det svenska damlandslaget sin samling där matcher mot USA och Polen väntar. En samling som blir ett viktigt tillfälle för 23-årige Blomqvist att ta sig in ordentligt i landslaget. Blomqvist har fått starta i fem av de sex senaste klubblagsmatcherna och kommer till samlingen med en bra känsla.

– Jag har ett gott självförtroende. Det är klart att man lyfts av att få förtroende. Och jag känner ett förtroende från Peter (Gerhardsson, förbundskapten) och Magnus (Wikman, ass. förbundskapten) och jag är så klart väldigt glad för det också. Jag känner att jag vill komma dit och visa upp mig och visa upp vad jag förhoppningsvis har utvecklat under de här månaderna som jag varit här nere.

”Har blivit bättre och bättre”

Vad känner du att du utvecklat under tiden i Wolfsburg?

– Jag känner att jag har kunnat byta miljö och ändå få fortsätta använda den spelstilen jag har med att gå i djupled. Och att både spela som anfallare och som mitt, idag spelade jag på vänsterkanten. Det är klart att den flexibiliteten är något jag har velat öka på. Det har blivit bättre och bättre, säger Blomqvist.

Blomqvist har sex a-landskamper på meritlistan hittills. Nu lägger hon fokus på och ser hon fram emot ännu en samling landslagssamling där möte med stornationen USA står först på schemat.

– Det är alltid speciellt att få representera sitt land. Det är första gången jag får möta USA också. Det är så klart häftigt och en erfarenhet för mig.

Sveriges hemmamatch mot USA 10 april sänds i SVT2 och SVT Play.

KLIPP: Blomqvist målskytt när Wolfsburg vann i snökaos (5 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.