Foto: TT

Regeringen ”tolererar inte” Unitedstormningen

Uppdaterad
Publicerad

Toppmötet mellan Liverpool och Manchester United sköts upp efter stora protester där bland annat ett hundratal Unitedsupportrar tog sig in på Old Trafford och stormade planen timmar innan avspark.

Nu säger brittiska regeringen att man ”inte kan tolerera” agerandet.

Supportrarna protesterade mot klubbägarna, den amerikanska familjen Glazer, och planerna på att gå med i den kritiserade ”superligan” som numera är lagd på is.

Tusentals United-supportrar samlades utanför hemmaarenan Old Trafford och ett hundratal lyckades ta sig in på arenan och storma den tomma planen. De blockerade även spelarhotellet, vilket gjorde att lagen aldrig kunde åka till matchen.

Premier League

– Vi kan inte tolerera bilderna vi sett angående stormningen av arenan, säger James Cleverly, minister på Storbritanniens utrikesdepartement till Sky News.

 – Men vi förstår frustrationen som supportrarna har, inte bara när det gäller Manchester United, utan ett flertal fotbollsklubbar.

Även Manchester United fördömde handlingarna under gårdagen.

”Våra supportrar är passionerade och de har rätt att uttrycka sig och protestera fredligt. Men vi beklagar aktionen som försatte andra supportrar, personal och polisen i fara. Vi tackar polisen för dess stöd och ska hjälpa till i påföljande utredningar”, skrev klubben i ett uttalande.

Det var sex engelska klubbar som var med i den planerade ”superligan” vilket har skapat ilska bland supportrarna.

Protesterna inför matchen mellan Liverpool och Manchester United är inte de första. Bland annat protesterade tusentals Arsenalsupportrar utanför arenan innan och under Londonlagets senaste hemmamatch mot Everton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League

Mer i ämnet