Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges målvakt Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

Robin Olsen: ”Det är tufft – går inte att sätta ord på”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges kryss räckte inte för att hållas kvar i B-divisionen i Nations League. Spelarna var helt förstörda efter matchen i Solna.

– Det går inte att sätta ord på. Jag tycker inte att Sverige tillhör en C-grupp. Det är inte där vi ska vara, säger målvakten Robin Olsen till SVT Sport.

Robin Olsen var tårögd då han kom till den mixade zonen efter matchen.

– Det är tufft. När du bär den här tröjan med sådan stolthet och representerar ett helt land... att sedan inte leverera, det är tufft, säger han.

Målvakten ser spelaromsättningen som en anledning till de svaga resultaten.

– Utan att stå med bortförklaringar, men där och då hade vi ett gäng rutinerade spelare. Många har lämnat oss och många har kommit in. Jag vet själv hur det är när man kommer in. Det är nervöst och man är spänd. Stora förväntingar på en utifrån.

Trots degraderingen i Nations League har Olsen fullt förtroende för förbundskapten Janne Andersson.

– Det är inget snack om saken. Jag backar honom till 110 procent. Jag tror han känner att han har fullt förtroende hos oss.

Ludwig Augustinsson menar att det krävs ett omtag.

– Det är en av de tyngsta dagarna sedan jag kom in i landslaget. Kanske den tyngsta. Vi måste ner i källaren och vända där. Och försöka bli starkare. Vi har inte alls fått ihop det i Nations League. När vi inte slår Slovenien hemma så förtjänar vi inte det. Vi gör inte målen vi ska och vi har släppt in enkla mål matcherna innan. Vi måste höja oss helt enkelt, säger han.

Sverige degraderas i Nations League – se målen från matchen i klippet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige degraderas i Nations League. Foto: Bildbyrån

UEFA Nations League

Sverige logo

Sverige

1 - 1

Slovenien logo

Slovenien

Friends Arena, Solna
Publik: 22895
Domare: Felix Zwayer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.