Den ryske förbundskaptenen Stanislav Cherchesov vid en Nations League-match mot Serbien 3 september. Foto: TT

Ryska spelare isolerade för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Inför landskampen mot Ryssland i Moskva i morgon torsdag har två ryska spelare isolerats misstänkta för att vara smittade med covid-19.

Det är de ryska spelarna, målvakten Marinatu Guilherme i Lokomotiv Moskva och Georgi Dzhikiya, Spartak Moskva, som misstänks vara covidsmittade.

– De är isolerade, säger ryske förbundskaptenen Stanislav Cherchesov enligt Aftonbladet på dagens presskonferens.

Herrlandslaget i fotboll

– Saknas en spelare får en annan spela men tyvärr kan vi inte anmäla några nya spelare till Uefa till matchen mot Sverige. Vi kan ta beslut om det inför våra matcher i Nations League, säger Cherchesov.

Svenska tester negativa

Det svenska landslaget har genomfört tester med negativt resultat.

– Vi gjorde tester i går och vår trupp är smittfri, så det känns bra, säger den svenske förbundskaptenen Janne Andersson.

Det har skett en förhöjd smittspridning i Moskva den senaste tiden men Andersson räknar med att det räcker med att följa hälsoprotokollet.

– Vi lever i vår bubbla och följer protokollet strikt. Jag har stor tilltro att vi ska klara oss. Skulle vi inte göra det så får vi hantera det då.

Matchen skulle egentligen ha spelats på Friends i mars men sköts på framtiden på grund av pandemin och fick senare flyttas till Moskva beroende på att ”icke nödvändiga” resor till Europa från länder utanför EU tilläts. SvFF ansökte hos regeringen om ett undantag men fick aldrig något svar och tvingades flytta matchen.

SE MER: Janne Andersson: ”Isak och Larsson kan prestera bra tillsammans”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet