Nannskog: Så slutar allsvenskan 2022

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan är äntligen tillbaka.

SVT Sports expert Daniel Nannskog har spikat sitt tabelltips.

Vilket lag vinner? Vilket lag blir årets besvikelse?

Den svenska fotbollssäsongen är igång. Fjolårets mästare blev Malmö FF och i år står det återigen öppet om guldet. Eller?

SVT Sports expert Daniel Nannskog har synat lagen – och plockat ut sin vinnare.

– Malmö FF tar guld. Bredden blir avgörande. Man får också tillbaka Ola Toivonen som inte var med i fjol. Jonas Knudsen och Oscar Lewicki har också hittat tillbaka. Dessutom har man fått ersätta anfallaren Antonio Colak med Isaac Kiese Thelin, klockren värvning, säger han.

Har inte samma truppbredd

På andraplats:

– AIK. De har inte samma truppbredd som Malmö har. De har något intressant på gång med unga spelare – men inte än.

De åker ur

Nykomlingarna får det tufft i år.

– Värnamo, som jag känner, kommer att försöka spela sitt spel från superettan, vilket kan bli straffbart. Det kommer att göra att Värnamo åker ur. Man har inte tillräckligt bra material för spelsättet.

– Sundsvall blir jumbo. Skadan på den otroligt viktiga Linus Hallenius, spelaren som betyder mest och mannen som inte fick bli skadad blev just det. Redan där ett jätteminus. De har spelmässigt i cupen sett svagt ut och det ser inte ut att räcka i allsvenskan.

Får vi någon överraskning i år? Hör Nannskogs analys i spelaren ovan och se hans fullständiga tabelltips i faktarutan nedan.

Nannskogs tabelltips

1. Malmö

2. AIK

3. Djurgården

4. Hammarby

5. Elfsborg

6. Norrköping

7. Kalmar

8. IFK Göteborg

9. Häcken

10. Sirius

11. Varberg

12. Degerfors

13. Helsingborg

14. Mjällby

15. Värnamo

16. Sundsvall

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.