Sebastian Ohlsson: ”Förstör för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsderbyt avbröts innan den andra halvleken efter att raketer och smällare kastats in på planen. Lagkaptenen i IFK Göteborg, Sebastian Ohlsson, är upprörd över det som har hänt.

– Det är svårt att förstå varför man gör det. Det förstör varumärket och förstör för oss som spelar. För alla som kommer dit och tittar, säger han till SVT Sport.

Det var inför den andra halvleken och ställning 0-0 i Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais som IFK-supportrarna sköt kastade in raketer och smällare på planen. Samtliga spelare fick gå av banan och Gais-målvakten Marko Johansson höll sig för ena örat. Efter ett långt möte bestämdes det att matchen inte skulle fortsätta.

IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Ohlsson är bedrövad över det som har hänt.

Drama på Göteborgsderby

– Det är oerhört tråkigt. Vi känner väl att vi vill spela 90 fotboll och känner att vi förmodligen kan trycka ner motståndarna ju längre matchen går. Det är en annan situation nu när det inte spelades klart, säger han till SVT Sport.

De skjuter in raketer mot sitt eget lag?

– Det är svårt att förstå varför man gör det. Det förstör varumärket och förstör för oss som spelar. För alla som kommer dit och tittar, de som ser det på tv, och för alla barn.

 – Det ska inte få ske.

Enligt uppgifter smugglades pyrotekniken in på arenan före match.

Matchen spelas klart i dag, tisdag klockan 14.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drama på Göteborgsderby

Mer i ämnet