Linda Sembrant. Foto: Bildbyrån

Coronavirus stoppade Sembrant: ”Då var man less och besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Linda Sembrant var i München på väg mot Algarve Cup då hon fick beskedet att coronavirusets spridning stoppar henne från att åka. Nu är hon tillbaka i Turin och Juventus för att träna på en öde träningsanläggning.

– Där och då var man less och besviken, säger hon till SVT Sport.

Turin, där Linda Sembrant bor och spelar i Juventus, är inte den del av norra Italien som är värst drabbad av coronaviruset, men det Svenska fotbollförbundets medicinska team tog ändå beslutet att 32-åringen inte skulle åka till Portugal.

– Det känns ju såklart väldigt tråkigt att inte kunna vara med. Jag hade verkligen sett fram emot Algarve Cup och det här lägret. Det var ett tag sedan vi var samlade med landslaget och Algarve Cup är en fantastiskt rolig turnering, säger hon.

Damlandslaget i fotboll

Alla andra förbund har inte tagit samma beslut. Bland annat spelar tio av hennes lagkamrater i Italiens lag i samma turnering.

– Alla förbund tar väl sina beslut. För mig blev det speciellt i och med att jag verkligen var redo för Algarve Cup och var på väg dit. Nästintill alla i laget är där nere. Hela Italien åkte förutom Milan-spelarna. Annars är i stort sett alla antingen i Algarve eller på andra landslagsuppdrag. Där och då var man less och besviken, men det är ett medicinskt beslut och det finns inget man kan göra åt det, säger Sembrant.

Mittbackens danska lagkamrat Sofie Junge Pedersen blev också stoppad av sitt förbund. Då Sembrant nu ska träna med Juventus kommer de att vara cirka 4–5 spelare på träningen.

”Man får tänka på vad man gör”

Sembrant berättar att det är förhållandevis lugnt i Turin jämfört med i andra delar av norra Italien, men att viruset ändå gjorde sig påmint genom att en del bunkrade upp med mat.

Känner du dig orolig?

– Nej, det gör jag ändå inte. Sedan måste man ha respekt och vara noggrann och sådär. Man får ju tänka till lite vad man gör. I dagsläget är det ganska lugnt i Turin.

”Känns som att inget vet något”

Sportsligt då, med tanke på att du missar landslagssamlingen?

– För mig handlar det nu om att träna på väldigt bra för att vara redo för nästa samling. Jag hade förstås gärna spelat och fått bra matcher. Vi får se vad som händer med alla matcher i Italien också.

Många matcher har blivit uppskjutna i Italien, men de besluten kommer ofta sent inpå.

– Det blir väl bara att följa med och lyssna på direktiven. Det kan hända mycket från dag till dag och vecka till vecka. Det känns som att ingen vet något om kommande tiden, säger Sembrant om matcherna med Juventus.

ARKIV: SVT träffar Linda Sembrant i Italien

Algarve Cup

Tyskland logo

Tyskland

1 - 0

Sverige logo

Sverige

Estádio Algarve, Faro
Publik: 500
Domare: Ivana Martincic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet