Simon Gustafson väljer att vända hem till Hisingen. Foto: Bildbyrån

Simon Gustafson klar för Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Simon Gustafson återvänder till Häcken och har skrivit på ett långt kontrakt – över säsongen 2025 – och förstärker allsvenska serieledaren.

– Det känns gött, rätt, meningsfullt och spännande, säger han till klubbens hemsida.

Simon Gustafson lämnade Häcken 2015 för nederländska Feyenoord. Nu återvänder han till klubben efter sju år utomlands.

– Det var många olika saker som spelade in men i grunden är det bara en positiv, bra känsla, säger Simon Gustafson till klubbens hemsida.

– Det är framför allt att det personligen är viktigt att man verkligen tycker om det man gör för att gå in med full kraft och energi i det. Och att jobba för att tillvaron ska vara så bra, glad och meningsfull som möjligt.

Efter två år i Feyenoord gick han på lån till Roda där han gjorde succé och köptes senare upp av Utrecht.

När hans kontrakt med den nederländska klubben gick ut i sommar kom det uppgifter om att en återkomst till den allsvenska serieledaren var möjlig.

Förstärker allsvenska serieledaren

– Det är en fin spelare med en stor spets i sin fart och i sin teknik. Det ska bli spännande att se honom, efter sju års erfarenhet från europeiskt spel, säger Häckens sportchef Martin Ericsson om värvningen.

Hans tvillingbror, Samuel Gustafson, spelar redan i klubben och återvände redan sommaren 2021.

– Det blir spännande att se hur den kemin är och att spela tillsammans igen. Jag har ju goda förhoppningar att det kommer bli väldigt bra. Förhoppningsvis kan vi göra varandra och laget bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.