Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Sofia Jakobsson om tunga tiden i Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Jakobsson lämnade Bayern München i vintras efter bara ett halvår i Tyskland.

I SVT Sports serie ”Hemma hos EM-stjärnorna” berättar 32-åringen om den tunga tiden i Bayern där det blev fem matcher totalt. 

– Jag vet inte vad som gick fel. Jag tränade hårt på träningarna och är en spelare som alltid ger 100 procent. Så den frågan får du bolla över till tränaren, säger Jakobsson om tiden i Tyskland, säger hon.  

Efter en tung period i Tyskland med utebliven speltid valde Sofia Jakobsson att flytta till San Diego för spel i den amerikanska ligan NWSL. Ett halvår innan hade hon skrivit på för tyska storklubben Bayern München.    

– Det klart att jag hade stora förväntningar på det som väntade i München, men speltiden uteblev. Jag tycker inte att jag förtjänade det och borde fått en mer ärlig chans, säger Jakobsson. 

– Jag har inga problem att sitta på bänken, men nu blev det många matcher på bänken och det kändes inte som dom mest optimala förutsättningarna för mig om jag ska kunna prestera i ett EM. Därför lämnade jag. 

Tvivlade du på dig själv? 

– Ja, mest att jag ifrågasatte varför jag inte fick spela. Men samtidigt vet jag vad jag kan och har spelat så pass länge att jag tränade på och visste att det skulle komma andra lösningar.

Med den uteblivna speltiden har även din startplats i landslaget blivit ifrågasatt. Hur ser du på det? 

– En karriär går inte spikrakt upp, ibland har man formsvackor. Jag bryr mig inte så mycket om kritiken jag får av andra utan förlitar mig på mig själv och mina kvalitéer som fotbollsspelare, säger hon.

Se hela avsnittet av ”Hemma hos EM-stjärnorna” i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.