Kulusevski klappas om efter 3–1. Foto: Bildbyrån/Rörligt C More

Starkt Juventus gav inte Milan en chans

Juventus tog chansen att knappa in på ligaledaren Milan genom en stark insats på San Siro.

Laget vann med 3-1 och det var i högsta grad inhopparna Dejan Kulusevski och Weston McKennie som gjorde att slutet slapp bli nervöst.

Kulusevski stod för ett utsökt förarbete till amerikanens avgörande 3-1-mål.

Mycket bollinnehav för Juventus inledningsvis.

Efter ett par chanser åt bägge håll tog Juventus ledningen i den 18:e minuten genom Federico Chiesa som mötte en passning från Paulo Dybala.

Efter målet tog Milan över spelet och vaskade fram några skapliga chanser innan tempot bedarrade.

Kvittering

I den 41:a minuten blixtrade det till då Juventus Adrien Rabiot tacklades hårt när han var på väg mot Milans straffområde. Det blev ingen frispark. Istället kontrade Milan och Davide Calabria sköt direkt på passning från vänster utan chans för juvemålvakten Wojciech Szczesny.

Efter en dryg timmes spel Federico Chiesa sitt och Juventus andra mål då han tog sig igenom Milanförsvaret efter en passning från Paulo Dybala.

Kulusevski in

Efter målet byttes svenske Dejan Kulusevski in tillsammans med amerikanen Weston McKennie. Och det skulle bli avgörande för Juventus.

I 71:a minuten tvingade Juventus Weston McKennie Milans Gianluigi Donnarumma till en fin räddning efter en utsökt passning från Ronaldo.

McKennie var framme några minuter senare och sköt 3-1 då Dejan Dejan Kulusevski serverade honom bollen efter en dribblingsraid till höger.

KLIPP: Juventus föll stort hemma mot Fiorentina (23 december 2020)