Stina Blackstenius firar sitt 1-0-mål mot Tottenham. Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius målskytt i derbyt mot Tottenham

Arsenal vann derbyt mot Tottenham med 5-1.

Stina Blackstenius öppnade målskyttet redan efter fem minuter.

Ett effektivt Arsenal tog ledningen på sitt allra första anfall i matchen. En långboll bakom Tottenhams backlinje nådde Stina Blackstenius som sprungit på djupet. Den svenska anfallaren tog emot bollen innan hon drog till och sköt 1-0 bakom en inte helt perfekt placerad Tinja-Riika Korpela i Tottenhams mål.

Då hade det inte ens gått fem minuter av matchen.

Arsenal ökade på till 2-0 genom Caitlin Foord innan hemmalaget reducerade på straff.

Men Arsenal var det bättre laget. I den andra halvleken kom först 3-1 på straff genom Kim Little som var kylig när hon drog bollen rakt upp i nättaket. Bara minuter senare kom också 4-1 genom Foord som gjorde sitt andra mål för dagen.

Blackstenius var sedan nära att sätta 5-1 när hon högg på en boll i djupet. Men i sista stund kom Korpela ut och lyckades styra undan bollen med handen.

Det blev till slut seger för Arsenal med 5-1 efter ett sista mål av Frida Maanum. För Blackstenius blev det 82 minuter på planen innan hon byttes ut.