SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Foto: TT Nyhetsbyrån

SvFF: Inga seniormatcher ska spelas

Uppdaterad
Publicerad

Inga seniormatcher i fotboll. Det står klart efter Folkhälsomyndighetens uppdaterade rekommendationer.

– Efter myndighetens förtydligande står klart att inga matcher inom seniorfotbollen kan spelas, säger Svenska fotbollförbunds generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett uttalande.

Stockholms fotbollförbund hade tänkt dra igång sitt seriespel för seniorer imorgon fredag. Men efter statsepidemiolog Anders Tegnells presskonferens idag vänder de nu och skjuter upp alla tävlingsmatcher för seniorer till den 6 maj.

– Vi var ganska förberedda på det. Nu är det väldigt tydligt från Folkhälsomyndigheten vilka restriktioner de har. Vi kan inte köra seniormatcher. Så beslutet kommer inte att ändras om inte Folkhälsomyndigheten gör en ändring i sin syn, säger distriktschef Andrea Möllerberg till SVT Sport.

Corona och idrott

Barn- och ungdomsfotboll fortsätter man ändå med. Ett nytt besked från StFF är att vänta den 27 april.

Enligt Tegnell är det egentligen inte nya besked, men dagens förtydligande fick distriktsförbundet att vända.

– Det är fortsatt så att man på seniornivå får vänta med matcher till läget är lugnare än idag. Det finns ett regelverk man ska förhålla sig till, sade han.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand följer samma linje i ett uttalande på deras hemsida.

– Vår rekommendation till distriktsförbunden är därför att verksamheten för barn och ungdomar bör genomföras, förutsatt att det sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd, skriver man och är tydlig med att att inga matcher i seniorfotbollen kan spelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet